1
deauville.jpg

Maten en tips bij een bh kopen

Hoe jouw bh-maat meten?

Enkele tips om de juiste bh maat te meten:

  • Meet jezelf met een bh aan, zonder t-shirt of topje.
  • Hou de lintmeter recht zodat deze mooi de contouren van je bh volgt. Bij het meten van de omtrekmaat onder de borst mag je de lintmeter strak aanspannen. Bij het meten van de cupmaat, ter hoogte van de tepel, span je de lintmeter iets minder strak aan. Tip: Ga voor een spiegel staan om te zien of de lintmeter mooi recht blijft.
  • Hou rekening met het verschil tussen de Franse (FRA) en de Europese (EUR) maat. Beide staan op het etiket van je bh vermeld en beide duiden eigenlijk dezelfde maat aan maar hanteren een andere maatbalk of benaming. 
    Wat is het verschil? De Europese bh-maataanduiding is gelijk aan de centimeters die je meet onder de borst.  Tel 15 bij het getal van de Europese bh-maat en je hebt de Franse bh-maat.  Zo is bv. een Europese 75 gelijk aan een Franse 90, en een Europese 85 gelijk aan een Franse 100, enz.  Belangrijk: denk jij meestal in Europese maat of in Franse maat? Dat is van geen belang.  Beide benamingen voor een maat staan steeds vermeld op onze shop. Let alleen goed op bij het aanklikken van de gewenste omtrekmaat en kies de benaming (Franse of Europese) waar jij meestal in denkt.  Zo kunnen we jou de juiste maat bezorgen.
  • Bij sommige dames kunnen de borsten zwaarder aanvoelen tijdens de maandstonden. Je meet dus het beste wanneer je niet ongesteld bent.

Lingerie Marie biedt lingerie in alle maten. Ongeacht of je dus op zoek bent naar lingerie voor grote maten of lingerie voor kleine maten kan je dus steeds bij ons terecht. 

Tips voor mannen bij het kopen van lingerie

Tips voor mannen bij het kopen van lingerie

Je wilt je vrouw of vriendin verrassen met een mooi lingeriesetje voor haar verjaardag, Valentijn, Moederdag, huwelijksverjaardag of Kerstmis? Of gewoon zomaar, kan ook natuurlijk!  Schitterend idee, maar zorg er wel voor dat je de juiste maten neemt. Maar hoe koop je nu de juiste bh voor je partner? Onze tips:

  • Zoek de beha uit in haar lingerielade die ze het vaakst of het liefst draagt en bekijk het etiket.
  • Hou rekening met het verschil tussen de Franse (FRA) en de Europese (EUR) maat. Beide staan op het etiket van de bh vermeld en beide duiden eigenlijk dezelfde maat aan maar hanteren een andere maatbalk of benaming. Wat is het verschil? Tel 15 bij het getal van de Europese bh-maat en je hebt de Franse bh-maat. Zo is bv. een Europese 75 gelijk aan een Franse 90, en een Europese 85 gelijk aan een Franse 100, enz.  Belangrijk: Beide benamingen voor een maat staan steeds vermeld op onze shop. Let alleen goed op bij het aanklikken van de gewenste omtrekmaat.  Zo kunnen we jou de juiste maat bezorgen.
  • Let ook op de kleuren en vormen van haar lievelingslingerie. Ze helpen je al een heel eind op weg om het juiste setje uit te kiezen.
  • Voor slipjes kijk je het beste naar de confectiemaat van haar rok of broek. Let op: jeansbroeken werken soms met een andere maatstelling!

Tip: 36=extra small, 38=small, 40=medium, 42=large, 44=extra large, 46= 2Xlarge, 48=3Xlarge, 50=4Xlarge, 52=5Xlarge

“Wist je dat ... 25% van de mannen wel eens een setje voor zijn partner koopt?”

Zes checkpoints voor een goed zittende bh

Zes checkpoints voor een goed zittende bh

Rugpand: 60% van de steun van je bh komt uit het rugpand. Het is dus van groot belang dat dit goed zit. Het rugpand zit mooi horizontaal op je rug, onder je schouderbladen. Het mag niet hoger komen dan de beugels aan de voorkant. Als je rugpand omhoog gaat, is je omtrekmaat te groot.

Cups: de borsten vullen de cups mooi op, er is een mooie vloeiende lijn tussen cup en boezem. Als er bovenaan de cup of aan de zijkant borstweefsel uitpuilt, is je cupmaat te klein.

Beugels: als de beugels niet comfortabel zitten en prikken, heb je de verkeerde bh maat. Je neemt best een cupmaat groter. Om te checken of de beugel goed zit, duw je op de zijkant van de beugel. Als deze niet in het borstweefsel prikt, zit hij goed.

Middenstuk: het stukje vooraan tussen de twee cups zit het best vlak tegen je borstbeen. Als je er een vinger onder kan steken of het middenstukje kantelt naar buiten, zit je bh niet goed. Probeer dan een andere maat of een ander model.

Schouderbandjes: de bh-bandjes mogen niet insnijden in de schouder of van de schouders vallen. Ze zijn er om je bh op zijn plaats te houden, niet om je borsten te liften. De schouderbandjes zorgen voor 10% van de steun. Als je bh goed zit, kan je nog gemakkelijk twee vingers onder de bandjes steken.

Bh juist aantrekken: leun voorover om je bh aan te trekken en laat je borsten in de cups vallen. Wanneer je rechtkomt kan je de bh achteraan sluiten. Regel de schouderbandjes tot de juiste lengte en controleer nog even of je borst goed in de cup zit.

“Wist je dat ... iedere vrouw een verschil in grootte heeft tussen de linker- en rechterborst?”

Wastips

Lingerie

We adviseren je de lingerie met de hand te wassen. Delicate kant en broderie gaan veel langer mee als ze voorzichtig op de hand gewassen worden. Gebruik lauw water (max 30°C) en een weinig wasmiddel, dompel de lingerie herhaaldelijk onder. Zorg er voor dat de lingerie in beweging blijft. Wring het artikel niet uit en zeker niet wrijven of schuren. Uitspoelen met helder lauw water (max 30°C) tot het wasmiddel volledig is verdwenen.

Gaat jouw voorkeur uit naar de wasmachine? Dat is mogelijk. Zorg er dan zeker voor dat je lingerie in een afsluitbaar waszakje zit, zo kan deze niet beschadigd worden in de machine. Vul de trommel tot maximaal 1/3, bij voorkeur met andere kleine artikelen. Zet de machine op een programma met een laag aantal toeren. Kies voor een temperatuur van 30°C of een cyclus voor delicate was. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Gebruik nooit een bleekmiddel, wasverzachter of een wolwasmiddel.

Stop lingerie nooit in de droogtrommel, maar hang het op om te drogen. Lingerie kan vlak gedroogd worden of op een droogrek. Hang een bh altijd op aan het centrale voorstuk zo dat deze egaal kan drogen. Leg lingerie nooit op een warmtebron.

We raden aan om je bh na elke 2 draagdagen te wassen.

Badmode

Vermijd het dragen van een nieuw badgoedartikel in de sauna of jacuzzi omdat dit tot snellere slijtage van het artikel kan leiden. Vermijd contact met chloor en zonnecrème. Spoel badgoed altijd onmiddellijk uit na gebruik in helder lauw water. Was badgoed in koud water met wasmiddel. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was. Laat het nooit een nachtje weken. Wring het ook nooit uit. Stop badgoed nooit in de droogtrommel, maar hang het op om te drogen.