1
Calida's duurzame luxe: Merino wol en zijde collecties

Calida's duurzame luxe: Merino wol en zijde collecties

Als je op zoek bent naar kleding die niet alleen warmte biedt, maar ook luxe en comfort, dan is Calida het merk dat je niet mag missen. Collecties van Calida bestaan voor 70% uit Merino wol en 30% zijde, wat zorgt voor zijdezacht en warm draagcomfort.

De magie van Merino Wool

Merino wol is al lang geprezen om zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Wat Merino wol echt onderscheidt, is de fijne, zachte textuur van de vezels. In Calida's collecties wordt gebruik gemaakt van Merino super fine wol, die niet alleen zacht aanvoelt op de huid, maar ook warmte-isolerende eigenschappen biedt. Het houdt je heerlijk warm op koude dagen, zonder dat de kledingstukken zwaar of omvangrijk aanvoelen. Het is een natuurlijk materiaal dat ademt, waardoor je lichaamstemperatuur optimaal wordt gereguleerd.

 

Zijdezacht

De zijde in deze collecties voegt een sensuele dimensie toe aan de kledingstukken. Het voelt zijdezacht aan op de huid en biedt een aangenaam draaggevoel. Zijde is ook van nature vochtregulerend, waardoor je fris en comfortabel blijft, zelfs op warme dagen. De combinatie van zijde met Merino wol zorgt voor een perfect evenwicht tussen warmte en verfijning.

Comfortabel in stijlvolle lagen

De collecties van Calida zijn uiterst geschikt om onder je bovenkledij te dragen. De lichte, maar warme eigenschappen van Merino wol maken ze ideaal voor lagen onder je favoriete outfits. Of je nu kiest voor de stukken uit de Richesse Lace collectie, de glamour van Silky Wool Glam, of het hele jaar door comfort van Silky Wool Joy, deze kledingstukken bieden de perfecte basis voor een stijlvolle look.