Zes checkpoints voor een goed zittende bh

Rugpand: 60% van de steun van je bh komt uit het rugpand. Het is dus van groot belang dat dit goed zit. Het rugpand zit mooi horizontaal op je rug, onder je schouderbladen. Het mag niet hoger komen dan de beugels aan de voorkant. Als je rugpand omhoog gaat, is je omtrekmaat te groot.

Cups: de borsten vullen de cups mooi op, er is een mooie vloeiende lijn tussen cup en boezem. Als er bovenaan de cup of aan de zijkant borstweefsel uitpuilt, is je cupmaat te klein.

Beugels: als de beugels niet comfortabel zitten en prikken, heb je de verkeerde bh maat. Je neemt best een cupmaat groter. Om te checken of de beugel goed zit, duw je op de zijkant van de beugel. Als deze niet in het borstweefsel prikt, zit hij goed.

Middenstuk: het stukje vooraan tussen de twee cups zit het best vlak tegen je borstbeen. Als je er een vinger onder kan steken of het middenstukje kantelt naar buiten, zit je bh niet goed. Probeer dan een andere maat of een ander model.

Schouderbandjes: de bh-bandjes mogen niet insnijden in de schouder of van de schouders vallen. Ze zijn er om je bh op zijn plaats te houden, niet om je borsten te liften. De schouderbandjes zorgen voor 10% van de steun. Als je bh goed zit, kan je nog gemakkelijk twee vingers onder de bandjes steken.

Bh juist aantrekken: leun voorover om je bh aan te trekken en laat je borsten in de cups vallen. Wanneer je rechtkomt kan je de bh achteraan sluiten. Regel de schouderbandjes tot de juiste lengte en controleer nog even of je borst goed in de cup zit.